preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 2. 2020.

Ukupno: 147229
Ovaj mjesec: 6073
Ovaj tjedan: 288
Danas: 11
PROJEKTI

 

Hrabri telefon

 

 

NIKAD LAKŠE DO PETICA!!
 
vijesti

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 18. SIJEČNJA 2021. Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i roditelji!

Nastava u Osnovnoj školi Antuna Augustinčića odvijat će se od 18. siječnja 2021. zbog sanacije školske zgrade na sljedeći način.

 

5. – 8. RAZRED

Učenici od 5. do 8. razreda prate nastavu na daljinu.

RASPORED

A - smjena kreće po jutarnjem rasporedu

B- smjena kreće po popodnevnom rasporedu

 

1. – 4. RAZRED

Učenici od 1. do 4. razreda idu na nastavu u Osnovnu školu Ljudevita Gaja. Osigurani su autobusi za prijevoz učenika od Osnovne škole Antuna Augustinčića do Osnovne škole Ljudevita Gaja. Autobusi će polaziti ispred škola.

UPUTE (za sadržaje koji su u prilogu vijesti kliknite "opširnije" na dnu vijesti i otvorite određeni dokument):

 1) RASPORED NASTAVE I ULAZAKA U ŠKOLU (u prilogu) - isti raspored vrijedi do kraja siječnja 2021. (svaka učiteljica poslat će raspored roditeljima svojih učenika danas do kraja dana).

2) RASPORED AUTOBUSA I TRASA AUTOBUSA (u prilogu) - prvi dan (ponedjeljak, 18.1.2021.) učiteljice će ići autobusom sa svojim učenicima, a učenici koji ne idu autobusom će učiteljicu (i suučenike) čekati s roditeljima ispred Osnovne škole Lj. Gaja, tj. ispred ulaza na koji ulaze u točno vrijeme prema rasporedu (fotografije ulaza su u prilogu). Ostale dane će u jednom autobusu biti jedna učiteljica s učenicima. U autobusima je obvezno nošenje maske.

3) PREOBUVANJE učenika je obvezno prilikom ulaska u OŠ Ljudevita Gaja u holu škole. Cipele/tenisice učenici spremaju u vrećice/torbe i nose sa sobom u učionicu. Jakne drže na stolcima.

4) HRANA će biti pripremljena i dostavljena u razrede. Učenici jedu u razredima prema rasporedu.

5) EVAKUACIJSKE VJEŽBE bit će organizirane individualno po razredima s učiteljicom, a naknadno će biti organizirana evakuacijska vježba na razini OŠ Ljudevita Gaja za sve učenike (razredna nastava OŠ Ljudevita Gaja i razredna nastava OŠ  Antuna Augustinčića).

6) PRIDRŽAVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA potrebno je u OŠ Ljudevita Gaja kao i do sada u OŠ Antuna Augustinčića (dezinfekcija ruku i maske izvan učionica).

 

Molimo vas da i dalje pratite obavijesti na web-stranici škole, web-stranici Grada Zaprešića te upute razrednika.

 

I na kraju želimo svima uspješan i veseo povratak na nastavu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 15. 1. 2021. 17:12

RODITELJSKI SASTANAK - KAKO POMOĆI DJETETU Vijest ima dokument u privitku

U utorak, 12. siječnja 2021. naša školska psihologinja Iva Letica je za zainteresirane roditelje putem Zooma održala roditeljski sastanak Kako pomoći djetetu da se se lakše nosi sa strahom od potresa. Bilo je riječi o tome što je to traumatski događaj i koji su najčešći simptomi kod djece različite dobi. Osim toga psihologinja je konkretno i s primjerima objasnila kako možemo pomoći djeci da se lakše nose sa strahovima koji se u mnogima od njih javljaju.

U prilogu možete naći plakat Kako pomoći djetetu da se nosi sa strahom od potresa s pet najvažnijih savjeta s predavanja.

Hvala svima na sudjelovanju!

heartheartheart

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 13. 1. 2021. 11:56

SANACIJA ŠKOLSKE ZGRADE

Dragi učenici i roditelji!

U ponedjeljak 4. siječnja počeli su radovi na sanaciji školske zgrade. Prenosimo tekst s Facebook stranice Grada Zaprešića:

"Krenuli su radovi na sanaciji oštećenja nastalih u potresu na zgradi Osnovne škole Antuna Augustinčića. Statika škole nije narušena. U planu je dovršetak radova do kraja siječnja."

Zelena naljepnica na zgradi potvrđuje da nema strukturnog oštećenja nosivih elemenata zgrade te da ne postoji opasnost od urušavanja.

Prošli tjedan su i predstavnici Vijeća roditelja dobili mail s osnovnim informacijama, a nastavit ćemo ih redovno informirati.

Pratite naše službene obavijesti na ovoj web-stranici te obavijesti osnivača škole Grada Zaprešića.

Službene stranice Grada Zaprešića

Facebook stranica Grada Zaprešića

Svi smo u ovome zajedno!

Čuvajte se!heartheartheart

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 5. 1. 2021. 13:38

KORISNE INFORMACIJE ZA STANOVNIKE ZAPREŠIĆA

Na sljedećoj poveznici možete pronaći korisne informacije vezane uz oštećenja od potresa te razne oblike pomoći koja se može zatražiti.

Službene stranice Grada Zaprešića

Informativni centar Zaprešić

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 5. 1. 2021. 14:32

POSLJEDICE POTRESA

Dragi učenici i roditelji!heart

Vjerujemo da ste se preplašili i rastužili kad  ste čuli da je naša škola u potresu pretrpjela štetu, posebno ako ste vidjeli fotografije prostorija. Srećom, zgrada je u vrijeme potresa bila gotovo prazna tako da nitko nije ozlijeđen. Traju školski praznici, a zbog epidemiološke situacije smanjen je i broj prisutnih zaposlenika.  

Obavještavamo vas da su danas predstavnici Grada Zaprešića (gradonačelnik Željko Turk, zamjenici gradonačelnika Alan Labus i Damir Benčević te savjetnik za graditeljstvo Krešimir Petric) obišli školsku zgradu. Iako je još teško govoriti o konačnim preciznim podacima, utvrđena su oštećenja koja je potrebno sanirati. Plan popravka štete već je u izradi te se u ponedjeljak, 4. siječnja 2021. počinje s radovima.  Nakon toga znat ćemo i točnije odgovore na pitanja o mogućnostima održavanja nastave o čemu ćemo vas izvijestiti na vrijeme.

Naša je škola u svojoj povijesti proživjela mnoge nepogode i organizacijske poteškoće. Imamo povjerenje u suradnju s gradskom upravom te podršku naših učenika i roditelja. Osim toga, imamo i naš školski kolektiv:  augustinčići su uvijek bili tu za svoje učenike, ali i jedni za druge.

Vjerujemo da ćemo svi zajedno prebroditi ovaj izazov!

Čuvajte se!heartheartheart

Danijela Adžijević, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 30. 12. 2020. 17:07

DOBRO SE PODSJETITI Vijest ima dokument u privitku

Kako biti podrška djeci (ali i ostalim ljudima u našoj blizini) - Infografika Poliklinike za zaštitu djece i mladih

U dodatku vijesti je letak s jednostavnim i praktičnim savjetima za ponašanje tijekom i nakon potresa.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 30. 12. 2020. 09:02

ZIMSKI PRAZNICI

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 23. 12. 2020. 11:21

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja DABAR

9.-13.11. 2020. u našoj školi održalo se natjecanje Dabar.

Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem  želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a.

Natjecanje je podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Ukupno je sudjelovalo 36 491 učenika.

U našoj školi sudjelovali su učenici i učenice trećih,  četvrtih i šestih razreda. Ukupno 17 učenika od kojih je njih 13 među 10% najboljih. Njihovi mentori su: Višnja Gradaščević, Matea Gradaščević, Boris Barić i Milica Kostić

Čestitamo našim učenicima na izvrsnim rezultatima:

U kategoriji MiliDabar (3. i 4. razred):

2. mjesto Magdalena Horvat

7.  Dora Benaković, Lara Dragić, Vida Kunić, Bruno Pejić.

9.  Gabrijel Delać, Tia Larisi, Josip Pandurić, Dorijan Uranič, Petra Kolanović

26.  Mika Jembrih

U kategoriji KiloDabar (5. i 6. razred):

77. Leda Posavec

90.  Iris Pašalić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Višnjica Gradaščević  datum: 13. 12. 2020. 11:03

2.b U AKCIJI ZA CRVENI KRIŽ

Prošli tjedan učenici 2.b odnijeli su donaciju slatkiša i grickalica u Crveni križ. Učinili su to kako bi ove dane uljepšali obiteljima koje su u programu Crvenog križa. Bravo za naše vrijedne male humanitarce i njihove roditelje, ali  i za njihove učiteljice Irenu Rendulić i Petru Grubić koje ih potiču na ovakve akcije!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 15. 12. 2020. 08:33

NASTAVA NA DALJINU OD 15. PROSINCA 2020.

Poštovani i dragi učenici, roditelji i djelatnici!

Želimo vas obavijestiti kako smo na temelju cijele epidemiološke situacije u našoj školi vezane uz COVID-19 te zbog većeg broja učenika i djelatnika u samoizolaciji donijeli odluku da svi učenici od 15. prosinca do 23. prosinca 2020. godine nastavu pohađaju prema MODELU C - nastava na daljinu. Odluka je donesena na preporuku epidemiologa te u dogovoru s načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Zaprešića Damirom Benčevićem i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Zaprešića Sandrom Sabol Valenčak.  

Odluka vrijedi za sve razrede od 1. do 8.

Nastava će se održavati na platformi Teams.

Za moguće probleme i pitanja obratite se razrednicima, učiteljima, stručnoj službi  i ravnateljici.

Ovdje smo da bismo vam pomogli i dali podršku!

 

RAVNATELJICA:

Danijela Adžijević

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 14. 12. 2020. 09:42

DRŽAVNA NATJECANJA

Državna natjecanja iz znanja u kojima naša škola često sudjeluje već godinama obično se održavaju na proljeće. U školskoj godini 2019./2020. bila su odgođena zbog epidemiološke situacije te su održana na jesen. Ukupno je troje naših učenika sudjelovalo na tri državna natjecanja, svi su postigli sjajne rezultate!

Imamo državnog prvaka iz kemije - Luku Živodera!smiley

Roko Damiani - sudjelovanje na državnoj razini Natjecanja iz matematike (mentorica: Milena Perić)

Magdalena Ljubić - sudjelovanje na državnom Natjecanju iz kemije (mentorica: Tajana Medvid), 4.mjesto na državnom Natjecanju iz hrvatskog jezika (mentorica: Martina Zbukvić Martinko)

Luka Živoder - 1.mjesto na državnom Natjecanju iz  kemije (mentorica: Tajana Medvid)

Od srca čestitamo učenicima i njihovim mentoricama!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 9. 12. 2020. 08:38

VEČER MATEMATIKE

Prošli tjedan na satima Matematike održane su aktivnosti u sklopu Večeri matematike koja potiče izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Naši učenici, učitelji i roditelji već nekoliko godina sudjeluju u ovom događanju. Ove godine sudjelovalo je 308 učenika. Za razliku od ostalih godina zbog epidemiološke situacije roditelji nisu sudjelovali, a aktivnosti su održane bez miješanja razrednih odjela. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 11. 12. 2020. 10:42

ŠKOLSKI MEDNI DAN

ŠKOLSKI MEDNI DAN

U učionicama prvih razreda je bilo medeno i veselo! U ponedjeljak, 7. prosinca obilježili smo Dan sv. Amborzija, zaštitnika pčela i pčelara u sklopu Programa „Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka“. Učenici su dobili staklenku meda i edukativnu brošuru „Pčelica Jelica i medo Edo“ i saznali kako nastaje med te zašto je on važan za naš organizam.  Učili su i o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivredu i o važnosti zdrave prehrane te nutritivnim vrijednostima meda.

Školski medni dan jedna je od mjera iz Programa školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka, koji je donijela Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 24. listopada 2018. godine. Ciljevi Programa školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka su povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Ivana Došen, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 10. 12. 2020. 12:57

SVETI NIKOLA

Svake godine početkom prosinca sveti Nikola donosi osmijehe na dječja lica. Ni ova godina nije iznimka. Naši učenici cijeli su tjedan marljivo ukrašavali svoje učionice: čizmice, Nikole, te još štošta veselog i šarenog. U petak su ih u učionicama dočekali i slatki pokloni koje je za njih osigurao Grad Zaprešić. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 7. 12. 2020. 09:50

REZULTATI POETSKIH SUSRETA

Ove jeseni održani su tradicionalni Poetski susreti djece Zaprešića u organizaciji Gradske knjižnice Ante Kovačića. Početkom studenog proglašeni su dobitnici nagrada i pohvala. Naši su  učenici pokazali da su talentirani i za poeziju: Iris Pašalić, 6.c, osvojila je 1. nagradu na književnom izričaju, a David Šlogar, 6.a, 3. nagradu. Njihova je mentorica Dragana Balićsmiley

Osim toga pohvaljeni su: Eva Bogadi, 6.a, Lana Leljak, 5.c, Lara Kerkez, 8.c, Borna Sviličić Šager, 5.e, Stella Baksa, 6.c, Laura Pucko, 6.a. Njihove mentorice su: Dragana Balić, Višnja Poropat Vujnovac i Sandra Crnčević. smiley

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 19. 11. 2020. 14:32

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA Vijest ima dokument u privitku

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA, DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

Obljetnice su prilike da se sjetimo događaja koji su obilježili neko razdoblje. Najtužnije obljetnice u Republici Hrvatskoj svakako su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata  i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koje se obilježavaju 18. studenog.

Riječima našeg dragog kolege...

"Stanovnici Hrvatske ove će se godine 18. studenog podsjetiti na grozote koje su toga dana 1991. pogodile ljude Vukovara. Bili su to mali, jednostavni ljudi, bilo je djece slične današnjoj djeci ....Ta su djeca krajem ljeta 1991. umjesto da krenu u škole Vukovara, odjednom začula huk baražne paljbe i raketnih bacača, a domove su zamijenila za podrume, skloništa ili bilo kakav zaklon...prisjetimo se ponekad djece koja su u ljeto 1991. umjesto da prožive djetinjstvo, odrasla u četiri mjeseca opsade grada-heroja. Za pamćenje budućim pokoljenjima."

Romeo Majdić, profesor povijesti 

U prilogu pogledajte virtualnu izložbu radova posvećenu tom danu!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 17. 11. 2020. 09:36

INICIJATIVA PRAVO SVAKOG DJETETA NA ŠKOLSKI OBROK Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji!

Molimo za pomoć i podršku.

Naša predsjednica Vijeća roditelja gospođa Kletečki Radović i njezine tri kolegice s Pravnog fakulteta pokrenule su inicijativu „Pravo svakog djeteta na besplatan školski obrok“. Putem ove inicijative apelira se na Vladu RH da riješi pitanje školske prehrane na sustavan način za svu djecu osnovnoškolske dobi kroz osiguranje javnih sredstava kojima će se jednako, na načelu univerzalnosti, omogućiti besplatna školska prehrana svim učenicima u sustavu osnovnoškolskog obrazovanja. Inicijativu su do sada podržali Predsjednik RH, Pravobraniteljica za djecu, nekoliko političkih stranaka i Ministarstvo znanosti i  obrazovanja.

U prilogu vijesti pročitajte  više o ovoj akciji. Molimo vas da svojim potpisom podržite ovu inicijativu!heart

Više o inicijativi na FB „Pravo svakog djeteta na školski obrok“.

Peticija: https://www.change.org/p/vlada-rh-podr%C5%BEite-pravo-svakog-djeteta-na-%C5%A1kolsku-prehranu

Unaprijed hvala na pomoći i podršci!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 10. 11. 2020. 12:18

NATJEČAJ "NASLIKAJMO PRIČU" - BAJKE BRAĆE GRIMM

Ove jeseni u sklopu manifestacije povodom Mjeseca knjige dodijeljene su nagrade i pohvalnice na natječaju "Naslikajmo priču" u organizaciji Gradske knjižnice Ante Kovačića iz Zaprešića. Naša učenica Luna Belša (5.a) te učenik Branimir Pudić (1.a) osvojili su 2. i 3. mjesto. Njihova mentorica je Dragana Kiš. 

Osim njih zbog sjajnih likovnih radova pohvaljeni su: Petra Bilić, Leona Golić, Petra Kolanović, Leo Ivić, Sara Benković, Helena Bojmić, Fran Rivić te Marko Kaučić.

Mentorice: Snježana Brezan i Nataša Novosel.

Od srca svima čestitamo!heart

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 6. 11. 2020. 10:59

PROBLEMI S ELETRONIČKOM POŠTOM

Dragi učenici i roditelji!

Trenutno postoje problemi sa slanjem eletroničke pošte na čijem otklanjaju CARNET radi. Molimo vas za razumijevanje!

Hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 5. 11. 2020. 13:43

VAŽNO - NASTAVA NA DALJINU

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo vas da će se nastava za više razrede (5.- 8.) od 4. do 6. studenog 2020. izvoditi na daljinu, na platformi Teams po redovnom rasporedu za te dane. Za sva pitanja (i eventualne probleme) možete se obratiti razrednicima.

Odluka je donesena zbog trenutne epidemioloske situacije (izrečenih mjera samoizolacije za dio učitelja i učenika).

Učite, budite veseli i čuvajte se!

heart

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 2. 11. 2020. 08:46

JESENSKI PRAZNICI

Jesenski praznici traju od 2. do 3. studenog 2020. Lijepo se odmorite i vidimo se u školi u srijedu, 4. studenog 2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 30. 10. 2020. 07:34

PROTOKOL RADA ZA VRIJEME TRAJANJA EPIDEMIJE COVID-19

Dragi učenici i roditelji!

Na kraju prošle nastavne godine željeli smo si samo jedno: da se na jesen vidimo u školskim klupama. U ponedjeljak će nam se ta želja ostvariti i vrata Škole bit će otvorena za sve naše učenike.

Odabrali smo raditi po modelu A i izradili smo Protokol rada za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 vodeći se Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 HZJZ-a i Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. predloženim od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Svjesni smo kako nije moguće eliminirati rizik od infekcije. Međutim, uz suradnju svih članova naše školske zajednice - djece, roditelja i osoblja, moguće je smanjiti rizik od unošenja virusa u školu i posljedičnog rizika od njegovog širenja. Osim suradnje, potrebna je i fleksibilnost i dobra volja kako bi se osiguralo provođenje Protokola. Škola je uložila veliki napor kako bi osigurala  zdravlje, dobrobit i sigurnost svih članova naše školske zajednice. Sve osoblje predano radi na dobrobiti i sigurnosti naše djece.

Želja nam je da svi učenici prate nastavu u školi svih pet dana školskog tjedna tijekom cijele školske godine. Ovaj je Protokol formuliran za postizanje tog cilja i ovdje ga donosimo u skraćenom obliku, a cijeli Protokol pronaći ćete klikom na link i molimo vas da ga proučite.

Radujem se novim izazovima i želim vam sretnu novu nastavnu godinu.

vaša ravnateljica

Danijela Adžijević

 

Hvala što ćete poštivati i držati se Protokola rada kako slijedi:

 

1. ulazak u školu

     - uvijek na istom ulazu

     - dezinfekcija ruku i potplata

     - prema predviđenom rasporedu (molimo nemojte kasniti i nemojte dolaziti prerano)

 

2. ulazak odraslih osoba

    - prema uputama HZJZ-a roditelji/staratelji ne prate učenike u školu niti se zadržavaju u krugu škole

    - izuzev roditelja prvih razreda (jedan roditelj prati jedno dijete)

    - obvezne maske

 

3. papuče

      - obvezne tijekom cijele nastavne godine (i prvi dan)

      - učenik cipele stavlja u vrećicu te nosi sa sobom u razred

 

4. maske

     - obvezne

     - PRVI DAN ponijeti SVOJU masku jer dobivene treba prije iskuhati

     - Zagrebačka županija i Grad Zaprešić osigurali su po dvije (ukupno 4) platnene, perive maske po učeniku

 

5. učionice

       - učenici su cijeli dan u istoj učionici (izuzev TZK-a i mogućnosti korištenja učionice na otvorenom)

        - bit će redovito provjetravane i dezinficirane

 

6. prehrana

       - osigurali smo mogućnost užine za sve učenike, a užinat će u svom razredu, ne u blagavaonici kao do sada

      - osigurali smo mogućnost ručka za učenike u boravku

 

7. sumnja na zarazu koronavirusom

     - učenik kod sumnje na zarazu ne dolazi u školu te se javlja učiteljici/razrednici/razredniku

    - u školi je osigurana soba za izolaciju pri pojavi sumnje na zarazu

    - pri pojavi simptoma koji upućuju na sumnju na zarazu koronavirusom u školi učenik će biti zbrinut, izoliran, a roditelji su dužni u što kraćem roku doći po dijete

 

8. mjerenje temperature

  - mjerenje je obvezno svako jutro kod kuće

  - učenicima od 1. do 4. razreda potrebno je u informativku zapisati vrijednost izmjerene temperature svaki dan

 

9. udžbenici

  - još nisu stigli udžbenici koji su napravljeni po novom programu

  - učenici će prvi dan preuzeti postojeće udžbenike (oni koji rade po starom programu) i tablete

  - Izjavu o preuzimanju udžbenika roditelj/skrbnik potpisivat će tek nakon preuzimanja svih udžbenika

 

10. trajanje nastavnog sata

    - sat je skraćen na 40 min (svi smo o tome sanjali, nismo računali na ovakve uvjete smiley).

 

Hvala što čuvate sebe i druge!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 4. 9. 2020. 16:01

UČENICI U JAVNOM PRIJEVOZU

Putovanje u školu javnim prijevozom

Učenici koji u školu dolaze javnim prijevozom trebaju se pridržavati mjera propisanih za javni prijevoz koje  uključuju: nošenje maske te održavanje fizičke distance.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 1. 9. 2020. 18:09

UPUTE HZJZ Vijest ima dokument u privitku

U prilogu vijesti možete pročitati Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

A na poveznici se upoznajte  s dokumentom Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 31. 8. 2020. 13:28

ULAZ U ŠKOLU -VAŽNO

Zbog radova na prostoru školskog dvorišta privremeni ulaz u školsku zgradu je iz Ulice Vladimira Nazora.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 21. 8. 2020. 16:13

SAŽETAK - UDŽBENICI I DRUGI OBRAZOVNI MATERIJAL (RADNE BILJEŽNICE I OSTALO)

Udžbenike financira Republika Hrvatska - učenici će ih dobiti prvi dan nastave u školi.

Radne bilježnice, atlase, zbirke zadataka i ostale materijale financiraju i nabavljaju roditelji/skrbnici prema objavljenim popisima za svaki razred: Popisi po razredima.

Obratite pozornost ako radne bilježnice naručujete online! Materijali koji se za našu školu nude na nekim stranicama  djelomično se razlikuju od onoga što vam je potrebno pa provjerite.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 17. 7. 2020. 14:27

Drugi obrazovni materijal - kategorije učenika kojima kupnju financira Republika Hrvatska Vijest ima dokument u privitku

Temeljem Odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj za 2020./2021. sredstvima iz državnog proračuna Republike Hrvatske za određene kategorije učenika bit će pokriven dio troškova kupnje drugog obrazovnog materijala.

Više pročitajte u prilozima ove vijesti.

Potrebnu dokumentaciju i pojašnjenja možete zatražiti od 25. kolovoza 2020. u Osnovnoj školi Antuna Augustinčića.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_06_66_1314.html

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 14. 7. 2020. 14:55

KUPNJA DRUGOG OBRAZOVNOG MATERIJALA - RADNE BILJEŽNICE I OSTALO Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji!

Troškove nabave drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, atlasi, zbirke …) za školsku godinu 2020./2021. pokrivaju roditelji/skrbnici.

Popis radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala koji za određeni razred kupuju roditelji i skrbnici nalazi se u prilogu ove objave.

Podsjećamo da udžbenike financira Republika Hrvatska i učenici će ih dobiti u školi kao i prošle godine.

Pri kupnji radnih bilježnica obratite pozornost na izborne predmete koje je upisalo Vaše dijete, posebno na to da je Informatika obavezni predmet samo u petom i šestom razredu. Isto tako u četvrtom i šestom razredu obratite pozornost na to koji jezik Vaše dijete uči kao obavezni, a koji kao izborni.

U višim razredima (5.-8.) likovna mapa  kupuje se samo u petom razredu.

Škola je prema Zakonu, nakon što su učitelji proveli izbor drugih obrazovnih materijala, obvezna zatražiti suglasnost roditelja o korištenju istih u nastavnom procesu ako ukupna cijena drugih obrazovnih materijala za obavezne predmete za pojedini razred prelazi vrijednost predviđenu Zakonom.

U članku 16. Zakon o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu u stavku 8 navodi se sljedeće: „Ukupna cijena svih komercijalnih drugih obrazovnih materijala koji se koriste u nastavi obveznih predmeta u pojedinom razredu ne smije prelaziti 20 % za razrednu nastavu, 30 % za 5. i 6. razred odnosno 40 % za 7. i 8. razred iznosa umnoška pripadajućeg koeficijenta (f) i medijalne neto plaće (M) iz članka 4. stavka 1. ovoga Zakona. Za eventualna prekoračenja ovoga iznosa potrebna je suglasnost roditelja.“

Predviđeni iznosi dobiveni formulom iz Zakona su: razredna nastava – 111,06 kn; 5. i 6. razred – 233,23 kn; 7. i 8. razred – 344,39 kn.

Suglasnosti su našoj školi potrebne za sve razrede osim drugog razreda pa Vas molimo da se upoznate s tekstom suglasnosti koja se nalazi u prilogu vijesti. U rujnu ćete dobiti svoje primjerke za potpis.

Molimo Vas da svojim potpisom date suglasnost za druge obrazovne materijale prema popisu objavljenom na stranicama OŠ Antuna Augustinčića u sklopu ove vijesti.

Unaprijed zahvaljujemo!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 14. 7. 2020. 14:42

ODLUKA O ODABIRU DRUGOG OBRAZOVNOG MATERIJALA Vijest ima dokument u privitku

U skladu sa Zakonom o udžbenicima i drugom obrazovnom materijalu objavljujemo Odluku o korištenju drugog obrazovnog materijala u OŠ Antuna Augustinčića.U prilogu ove vijesti je Odluka o korištenju,  popise po razredima možete naći u objavi pod naslovom: Kupnja drugog obrazovnog materijala.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 13. 7. 2020. 09:23

ODABIR UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Podsjećamo da kupnju udžbenika financira Republika Hrvatska.

Troškove nabave drugih obrazovnih materijala (radne bilježnice, atlasi, zbirke …) za školsku godinu 2020./2021. pokrivaju roditelji (više o tome u objavi pod naslovom: Kupnja drugog obrazovnog materijala).

Kako je i predviđeno, nastavlja se postupno uvođenje novih udžbenika u razrede. Ove godine odabir je napravljen za dio predmeta u prvom, sedmom i osmom razredu te za informatiku u razrednoj nastavi. Potpuno novi udžbenici koristit će se u drugom, trećem i šestom razredu. 

U dodatku ove vijesti nalaze se Odluka o odabiru udžbenika, popis novoodabranih udžbenika te popis svih udžbenika po razredima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 30. 6. 2020. 10:25

KONTAKTI

ured@os-aaugustincica-zapresic.skole.hr

ivanka.aurer@skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 20. 4. 2020. 08:51

TELEFON ŠKOLE - NOVOSTI

Molimo vas da obratite pozornost na novosti u kontaktu telefonom s Osnovnom školom Antuna Augustinčića. 

KONTAKTI 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 21. 1. 2020. 16:10

OBAVIJEST O ZAPRIMANJU E-RAČUNA Vijest ima dokument u privitku

U dodatku je obavijest o zaprimanju e-računa.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Stepić  datum: 12. 6. 2019. 11:22
» Arhiva naših vijesti    
  

Raspored trajanja sati i odmora

1. 8.00 - 8.40

2. 8.45 - 9.25

3. 9.30 - 10.10

4. 10.25 - 11.05

5. 11.10 - 11.50

6. 11.55 - 12.35

0./7. 12.40 - 13.20

1. 13.40 - 14.20

2. 14.25 - 15.05

3. 15.10 - 15.50

4. 16.05 - 16.45

5. 16.50 - 17.30

6. 17.35 - 18.15

7. 18.20 - 19.00

Priloženi dokumenti:
Raspored trajanja sati i odmora.pdf


FACEBOOK STRANICA ŠKOLE


VIRTUALNA KNJIŽNICA

VIRTUALNA KNJIŽNICA

(Nove poveznice stavljaju se svaki dan pa redovno provjeravajte ovu stranicu.)

E-lektire

Za prijavu treba elektronički identitet AAI@Edu.hr (imate ga svi:).


VIRTUALNA KNJIŽNICA

VIRTUALNA KNJIŽNICA

(Nove poveznice stavljaju se svaki dan pa redovno provjeravajte ovu stranicu.)

PRIRUČNA DIGITALNA ZBIRKA

Ne znaš što neka riječ znači ili kako se piše? Trebaju ti osnovne informacije o nekoj državi, čokoladi ili bilješka o piscu. Za početak – odgovore potraži na jednoj od sljedećih poveznica.


Važni dokumenti

Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385

Jedinstveni broj za sve hitne situacije: 112

·   192  Policija

·   194  Hitna pomoć

·   193  Vatrogasci

·  1987  Pomoć na cestama

·  195  traganje i spašavanje na moru

·   8166  vremenska prognoza

·   18981  opće informacije

·   11888  telefonski imenik

·   11802  međunarodni tel. imenik 


Vrijeme u Zaprešiću


7 dana u Zaprešiću

 


Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Naš znak


Školska himna

Moja škola

Ovo je pjesma što svi je znaju,

Pjevaju je djeca u zaprešićkom kraju.

 

Pjeva ju svatko tko ju voli,

Ovo je pjesma o mojoj školi.

 

Pjevamo tu pjesmu svi u jedan glas

Antun Augustinčić, ponos sviju nas.

 

Pjeva pjesmu prvašić iz prvoga b,

pjeva ju i onaj iz osmoga c.

 

Pjevaju je učitelji, pjevaju je tete,

Pjeva ju i onaj striček što ispred škole mete.

 

Pjevamo tu pjesmu svi u jedan glas

Antun Augustinčić, ponos sviju nas.

 

Velika je škola, žuta fasada,

Al' bez nas djece obična je zgrada.

 

A sad dosta priče, pjevamo svi u glas

Antun Augustinčić, ponos sviju nas.

 

Luka Kumiša, bivši učenik


Danas na TV
preskoči na navigaciju